október 11, 2018

Őszi forráskarbantartások a Mecseken

A kellemes meleg és csapadékmentes időjárás kedvezett két forrás karbantartásához. A Mecsekerdő Zrt. biztosította számunkra a szükséges anyagok homok, cement forrásokhoz szállítását. Két barátom és túratársam segített a munkák elvégzésében. A forrásfalazatokon a terméskövek néhány helyen fellazultak, mivel a forrásmezők környezetében mindig van néni talajmozgás. Ezeket a réseket véstük szélesebbre és töltöttük ki cementes habarccsal.
Bővebben

In memoriam Kremling Lajos

Szeptember 20-án, 86 éves korában elhunyt Kremling Lajos (Csibész) kedves turistatársunk, aki 1954 óta volt a Pécsi Vörös Meteor Természetbarát Sportkör tagja. A természet szeretetét még fiatal cserkész korában szívta magába, amit haláláig megtartott. Élete során nagyrészt a természetben dolgozott, tanult szakmája a szőlészet-borászat volt. A természetjárás minden szakágát gyakorolta. 1961-től vizsgázott túravezető, I. o.
Bővebben

Rendkívüli ötórai beszélgetés

A rendhagyó időpontban megrendezésre kerülő előadás témája: Jelek az erdőben Előadó: Ripszám István, az Egyesület ügyvezető elnöke Időpont:  2018. október 03. (szerda) 17.00 Helyszín: Mecsekerdő Zrt. (7623 Pécs, Rét u. 8.)
Bővebben

30. Természetjárók Napja – Elismerésben részesültek a Mecsek Egyesület tagjai

2018. szeptember 22. a Természetjárók Napja és egyben a Magyar Természetjáró Szövetség kiemelt ünnepe. A megemlékezésre a hagyományoknak megfelelően most is a hazai turistaság egyik emblematikus helyszínén, Dobogókőn került sor a hétvégén. A fővárosi turistaság kezdeteként számon tartott történelmi kirándulás egyik legjelentősebb része a  kitüntetések átadása volt, melyen ezúttal a Mecsek Egyesület tagjai is elismerésben
Bővebben

A Zengő és az erdő – Interaktív erdészeti túra a Mecsek legmagasabb pontjára

Túrasorozatunk célja, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos témák, az erdészek összetett munkája és az általunk kezelt erdők értékei személyes élményeken keresztül, közvetlen módon kerüljenek bemutatásra. Tavasszal a Kelet-Mecsekben barangoltunk, júniusban, a Dráva-sík katedrálisait mutattuk be, most szeptember 15-én pedig a Zengőt vesszük célba nem is akármilyen útvonalon. A Mecsek legmagasabb pontját ugyanis nem csak a kijelölt
Bővebben