Május 27. vasárnap: Törökvári teljesítménytúra + Szentháromság vasárnapi német búcsú Máriakéménden

Rajt helye és célja: Máriakéméndtől északra, 1 km-re a pécsváradi út mentén álló Nagyboldogasszony kegytemplomnál, a plébániaépületnél. Nevezés: mindhárom távnál 7.00 – 9.15 óráig.

30-km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Máriakéménd – Szentkúti-kápolnafülke – Margaréta – Nagy-pincesor – Schleicher-kereszt – Vályús-forrás – Liptódpusztai-völgy – István-kút – Szilvás – Liptód – Lókúti-pihenőhely – Maráza – Mária-kápolna, Szent-kút, Mária-forrás – Váralja – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Lankás-forrás – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom. Szintemelkedés: 580 m. Nevezési díj: 1100 Ft/fő. Kedvezmény: diákoknak, igazolt természetjáróknak, nyugdíjasoknak 100 Ft. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.)

15 km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Máriakéménd – Szentkúti-kápolnafülke – Margaréta – Nagy-pincesor – Schleicher-kereszt – Vályús-forrás – Katolebergi-képoszlop – Liptódi-szegély – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Lankás-forrás – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom. Nevezési díj: 900 Ft/fő. Kedvezmény: diákoknak, igazolt természetjáróknak, nyugdíjasoknak 100 Ft. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.). A 15 km-es távon túravezetőt is biztosítunk, indulás a túravezetővel 7.15-kor. Szintemelkedés: 380 m.

8 km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Máriakéménd – Schleicher-kereszt – Vályús-forrás – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom. Szintemelkedés: 160 m. Nevezési díj: 700 Ft/fő. Kedvezmény: diákoknak, igazolt természetjáróknak, nyugdíjasoknak 100 Ft. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.)

A búcsú délután 14 órakor kezdődik a templomudvarban (szabadtéri ünnepi szentmise), majd zenés táncos fellépések ez idő alatt kirakodó árusok.

Date(s) - 27/05/2018
Egész napos