Június 2. vasárnap: Törökvári teljesítménytúra

Rajt helye és célja: Máriakéméndtől északra, 1 km-re a pécsváradi út mentén álló Nagyboldogasszony kegytemplom mögötti  plébániaépületben.

Nevezés: mindhárom távnál 7.00 – 9.15 óráig.

A rendezvényre Pécsről a Táv. aut. Áll. 3-as kocsiállásáról 6.20-kor indul a busz, mely Máriakéménd, kegytemplom megállóhoz 7.01-kor érkezik.

Hazatérés: Máriakéméndről a kegytemplomtól 13.54*, 15.55 és 18.50-kor indul járat Pécsre. A *-gal jelölt járat Pécsváradig közlekedik, ott 14.40-kor van csatlakozás, mely Pécsre 15.10-kor érkezik. A 15.55-ös járat 16.43-ra, a 18.50-es 19.31-re érkezik Pécsre.

30-km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Templom-forrás – Máriakéménd – Szentkúti-kápolnafülke – Margaréta – Nagy-pincesor – Schleicher-kereszt –Vályús-forrás – Katolebergi-képoszlop – Liptódpusztai-völgy – István-kút –Szilvás – Liptód – Lókúti-pihenőhely – Maráza – Mária-kápolna, Szent-kút, Mária-forrás – Váralja – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Lankás-forrás – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom

Szintemelkedés: 580 m.

Nevezési díj: 1200 Ft/fő. Kedvezmény: igazolt természetjáróknak és nyugdíjasoknak 200 Ft. Diákoknak 18 éves korig 50% kedvezmény. A Mecsek Egyesület tagjai és diákcsoportok kísérőik és tanáraik is 50 % kedvezményt vehetnek igénybe. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.)

A Mecsek Egyesület tagjainak, illetve 18 éves korig 50% kedvezmény, így gyermekeknek 550 Ft/fő.

15 km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Templom-forrás – Máriakéménd – Szentkúti-kápolnafülke – Margaréta – Nagy-pincesor – Schleicher-kereszt – Vályús-forrás – Katolebergi-képoszlop – Liptódi-szegély – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Lankás-forrás – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom.

Szintemelkedés: 380 m.

Nevezési díj: 1100 Ft/fő. Kedvezmény igazolt természetjáróknak és nyugdíjasoknak 200 Ft. Diákoknak 18 éves korig 50% kedvezmény. A Mecsek Egyesület tagjai és diákcsoportok kísérőik és tanáraik is 50 % kedvezményt vehetnek igénybe. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.)

A 15 km-es távon túravezetőt is biztosítunk, indulás a túravezetővel 7.15-kor. (Ez esetben kedvezmény nem vehető igénybe a plusz szolgáltatás miatt.)

8 km-es táv útvonala: Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom – Templom-forrás – Máriakéménd –Schleicher-kereszt – Vályús-forrás – Törökvári-pihenőhely – Vár-hegy, Török-vár romjai – Fűrész-kereszt – Máriakéménd, Nagyboldogasszony kegytemplom

Szintemelkedés: 160 m.

Nevezési díj: 900 Ft/fő. Kedvezmény igazolt természetjáróknak és nyugdíjasoknak 200 Ft. Diákoknak 18 éves korig 50% kedvezmény. A Mecsek Egyesület tagjai és diákcsoportok kísérőik és tanáraik is 50 % kedvezményt vehetnek igénybe. (Csak egy kedvezmény vehető igénybe.)

Date(s) - 02/06/2019

Helyszín