Október 19. szombat: túra a felújított Szent György képoszlophoz + vendégfogadás

Útvonal: Lánycsók, Bácsfapusztai elágazás buszmegálló – Szent György-képoszlop (megáldása kis ünnepség keretében) – Babarci-kilátó, kereszt és erdei pihenőhely (vendégfogadás) – Babarc – Babarci-vadászház – Lencsehegyi-képoszlop – Szajki szőlő-hegy – Szent Orbán-képoszlop – Szajk

Túra fajtája: átlagos. Táv: 14 km. Szintemelkedés: 270 m. Az ünnepség után Babarcon kiszállási lehetőség van, innen 12.23-kor megy busz, mely Pécsre 13.15-kor érkezik.

Találkozás: Lánycsók, Bácsfapusztai elágazás buszmegállóban 9.15-kor. Pécsről a Táv. Aut. Áll. 10-es kocsiállásáról 8.25-kor indul a busz, Bajáról 7.35-kor, Mohácsról pedig 8.45-kor, mely kérésünkre ezen a napon megáll a Bácsfapusztai megállóban, de a jegyet a következő megállóig, a Babarci elágazásig kell váltani. Hazatérés: Szajkról átlagosan félóránként indulnak Pécsre és Mohács felé a buszok.

Túravezető: Markesz István

Date(s) - 19/10/2019