Június 16. vasárnap: túra a Szentháromság vasárnapi máriakéméndi nagybúcsúra

Útvonal: Pécs, Székesegyház – Széchenyi tér – Búza tér – Balokányi-tó – Basamalom – Mohácsi út/Hegedűs János út kereszteződése – Újhegy, buszforduló (csatlakozási lehetőség kb. 7.40-kor, mely elérhető Uránból a 6.54-kor induló 4Y járattal) – Nagykozár – Mária-kert (becsatlakozás kb. 8.20-kor) – Nagykozári-szőlőhegy – Magyarsarlós (csatlakozási lehetőség kb. 9.40-kor, mely elérhető a Pécsről 8.25-kor induló mohácsi busszal, és a Sarlósi elág-tól 1,5 km-t begyalogolva a faluba) – Jókai-liget és Mária-kert – Hásságy, templom (becsatlakozás kb. 10.45-kor) – Berkesd-tető – Máriakéménd, községháza – Nagyboldogasszony kegytemplom

Túra fajtája: végig kifejezetten nehéz, de a szintemelkedés a hosszú távhoz képest nem sok. A részszakaszok már könnyebbek, így bárhol ki és be lehet csatlakozni. Táv: végig 27 km. Szintemelkedés: 340 m.

Találkozás: Pécsett a Székesegyháznál reggel 6 órakor. Hazatérés: Máriakéméndről a kegytemplomtól 15.55 és 18.50-kor indul busz Pécsre, mely 16.43 és 19.31-re érkezik.

Túravezető: Dukai Róbert

Date(s) - 16/06/2019