Február 21. csütörtök: városlátogató túra Siklósra

Látnivalók: felújított vár (múzeum), gótikus ferences kolostor, Malkocs bej dzsámija, ferencesek temploma, református templom, szerb ortodox templom, Vad- és vadászati kiállítás, Siklósi Kerámia Alkotóház. A vár és múzeumainak megtekintése idegenvezetéssel, majd a vadászati kiállítás borkóstolóval, pogácsával együtt a két helyre történő belépők ára nyugdíjasoknak 1150 Ft tárlatvezetés 100 Ft, kóstoló 200 Ft. Ez összesen 1450 Ft. A Malkocs bej dzsámi és szerb ortodox templom a belépőjegy 350 Ft. A Hotel Agorában ebéd igény szerint 15 órakor.  850 Ft-ért csontleves, rántott csirkemell petrezselymes burgonyával, káposztasalátával + szódavíz. Délutántól akár estig fürdési lehetőség a termálfürdőben. Aki  ezt is szeretné, fürdőruhát, törölközőt és papucsot hozzon magával.

Túra fajtája: könnyű, a várnál kevés szintemelkedéssel. : 6-7 km. Szintemelkedés: 50 m.

Találkozás: Siklóson, a buszpályaudvaron 9.35-kor. Pécsről a Táv. Aut. Áll. 15-ös kocsiállásáról 8.45-kor indul a busz.

Túravezető: Seregélyes Ildikó

Date(s) - 21/02/2019